Bankacılık ve Sigortacılık

İstanbul Ticaret Odası ile Sektör-Üniversite İş Birliği

İTO Sigortacılık Meslek Komitesi üniversite-sektör iş birliği kapsamında İstanbul'daki üniversitelerin sigortacılık bölümleri ile bir araya gelmiştir.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sigortacılık Meslek Komitesi Yönetim Komitesi Başkanı Hüseyin DURU ve Meslek Komitesi Üyeleri Hasan Hoşben’in, İstanbul’daki üniversitelerin sigortacılık bölümleri başkanları ve öğretim elemanlarıyla ile 19 Ekim 2022 tarihinde bir araya gelmiştir.

İTO Meclis ve Komite Üyeleri ile akademisyenlerin bir araya geldiği toplantıya UBF Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Arş. Gör. İlknur Külekçi’nin katılmış ve toplantıda sigortacılık bölümü öğrencilerinin aldıkları eğitimin niteliği, staj imkânları ve sektörde yaşadıkları zorluklar hakkında fikir alışverişi yapılmıştır. Toplantıda sigorta sektörünün yetişmiş ve nitelikli mezun öğrenci arayışına dikkat çekilmiştir. Sigorta şirketlerinin ve sigorta acentelerinin sigortacılık eğitimi verilen üniversiteleri destek olarak öğrencilerin daha verimli staj dönemi geçirmeleri sağlamaları gerektiği kararı alınmıştır. Sektör ve üniversiteler arasındaki iletişimin güçlendirilerek sigortacılık bölümü öğrencilerinin sektörü mezun olmadan tanımalarının sağlanması gerektiği kararı alınmıştır.