Bankacılık ve Sigortacılık

“Bankacılık ve Sigortacılıkta SPL ve SEGEM Sınavları Hakkında Merak Edilenler”

“Bankacılık ve Sigortacılıkta SPL ve SEGEM Sınavları Hakkında Merak Edilenler” semineri gerçekleştirildi.

Bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde istihdam edilecek olan Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerinin yeterli akademik altyapıya, gerekli sertifika ve lisans belgelerine sahip şekilde mezun olmaları hedeflenmektedir. Bu hedef ışığında Arş. Gör. Safiye TOP ve Arş. Gör. İlknur KÜLEKÇİ tarafından finans, bankacılık ve sigortacılık alanında kariyer sahibi olmayı hedefleyen öğrencilere 18 Ekim 2022 Salı günü İGÜ A Blok-E101 Konferans Salonunda seminer verilmiştir.

Seminerde Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tarafından organize edilen Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınavları (SPL), Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından organize edilen Teknik Personel Yeterlilik Sınavı (TPYS) ve Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından organize edilen Elektronik Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı (e-BEAS) konularına yer verilmiştir. Sektördeki istihdamın niteliğinin arttırılması amacıyla kamu kurumları tarafından düzenlenen lisanslama sınavlarında başarılı olmanın Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerine sağlayacağı katkılara dikkat çekilmiştir. Başvuru şekli ve sınav sistemleri hakkında bilgi verilmiş ardından katılımcıların soruları yanıtlanmıştır.