İngilizce Mütercim ve Tercümanlık

Dr. Öğr. Üyesi Tariq Elhadary'nin Makalesi Yayınlandı

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Tariq Elhadary'nin ortak yazarlı ''The Negative Impact of Excessive Use of Technology during COVID-19 on University Students: A post Crisis Perspective'' adlı makalesi Design Engineering dergisinde yayınlandı.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Tariq Elhadary ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ismail Elhaty'nin ortak çalışması Design Engineering dergisinin 7. sayısında yayınlandı. Çalışmada, COVID-19 pandemisinde önem kazanan e-öğrenme kavramıyla beraber teknoloji ve teknolojik aletlerin kullanımının arttığı vurgulanmıştır. Eğitimde teknoloji kullanımının öğrenci ve eğitimcilere avantaj kazandırdığı kadar dezavantajda oluşturduğu belirtilmiştir. Bu dezavantajlar arasında öğrencilerin düşük motivasyonu, eğitime katılımlarının sınırlı olması ve pratik eğitimdeki kısıtlılıklar yer almıştır.