Uçak Bakım ve Onarım

İstanbul Gelişim Üniversitesi SHT-147 B1.1 Onay Sertifikasını da Almaya Hak Kazandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi SHT-147 Bakım Eğitimi ve Sınav Kuruluşu Onay Sertifikasını almaya hak kazandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uçak Bakım Onarım bölümü öğrencileri, Otorite Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan B1.1 (Türbin Motorlu Uçak) yetkisiyle hava aracı bakım eğitimi 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle başlayacaktır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan mezun öğrenciler ‘’Tanınan Okul’’ mezuniyet sertifikasına sahip olarak iş başvurularında çeşitli imtiyazlardan faydalanabilecekler. Ayrıca yoğun istihdam ihtiyacı bulunan hava aracı bakım personeli alımlarında ilgili SHT-66 modül sınav muafiyetlerinde ve deneyim şartı kriterlerinde büyük avantaja sahip olacaklar.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren A1 (Türbin Motorlu Uçak) – B2 (Aviyonik) kategorilerinde de  sivil havacılık onaylı donanımlı insan kaynağının yetiştirilmesi konusunda akreditasyon ve standartlara dayalı eğitimlerini sürdürüyor.