Yeni Medya ve İletişim

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinden TÜBİTAK 2209-A Projesi Kapsamında Büyük Başarı!

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların açıklanan destek sonuçlarına göre, İstanbul Gelişim Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden 4 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden 1 olmak üzere toplam 5 proje desteklenmeye hak kazandı. Kazanan projelerimiz;

• Doç. Dr. Hakan Özcan danışmanlığında Semih Aydoğan (Yürütücü), Çağla Kesgin ve Senanur Aşkın “6.2.2023 Depremi Sonrası DASK Sigortası Penetrasyonu Üzerine Bir Çalışma” - UBF Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü.
  • Doç. Dr. Lokman Kantar danışmanlığında Bahar Selçuk (Yürütücü), İrem Rabia Kara ve Elif Yüksektaş “Faaliyetlerden Yaratılan Nakit Akışlarının Hisse Senedi Piyasa Değerine Etkisinin İncelenmesi: BİST 30 Uygulaması” -UBF Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü.
  • Doç. Dr. Lokman Kantar danışmanlığında Samed Akyar (Yürütücü), Mustafa Bilgin ve Melek Demir “Portföy Risk Getirilerinin Markowitz Kuadratik Programlama Yöntemi ile Analizi”-UBF Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü.
  • Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ertuğrul danışmanlığında Meral Apak (Yürütücü), Nazlı Simav ve Melisa Özhim “Öğrencilerin Yatırım Tutumlarını Etkileyen Faktörlerin Davranışsal Finans Yaklaşımıyla İncelenmesi: İGÜ UBF Öğrencileri Üzerine Bir Uygulama” isimli projeleri desteklenecektir. UBF Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü.

• Öğr. Gör. Kübra Sağlam danışmanlığında, Derya Dere (Yürütücü) ve Berrak Kılıç (Araştırmacı) “Probiyotiklerle Fonksiyonelleştirilmiş Vejetaryen Su Kefirli Dondurma Formülasyonu Geliştirilmesi” - UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü.

Öğrencilerimizi ve Danışman Öğretim Elemanlarını başarılarından dolayı kutluyor ve  teşekkür ediyoruz!