Yeni Medya ve İletişim

Yeni Medya ve İletişim Bölümü'nden Kamera Müzesi Gezisi

Yeni Medya ve İletişim bölümü 2. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Fotoğrafçılık ve Işık Teknikleri dersi kapsamında Hilmi Nakipoğlu Kamera Müzesi'ne gezi etkinliği gerçekleştirildi.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Fotoğrafçılık ve Işık Teknikleri dersi kapsamında dersin öğretim üyesi Dr. Adem Ayten koordinatörlüğünde Türkiye’nin ilk kamera müzesi Hilmi Nakipoğlu Fotoğrafçılık ve Kamera Müzesine bir gezi gerçekleştirdi. Müze müdürü Zeynep Örgen ve müze danışmanı Seracettin Şahin müzede sergilenen eserler hakkında bilgi verdiler. Gezi kapsamında öğrenciler Daguerre’’in camera obscura (karanlık oda)’sından günümüze kadar üretilmiş farklı menşeilerdeki fotoğraf makinesi teknolojilerini görme fırsatını elde ederek fotoğraf ve fotoğraf teknolojileri üzerine bilgilerini aktardılar.