‘‘Bilinçlen, Hayat Kurtar!’’ semineri ile çocuk ilk yardımının önemine dikkat çekildi!

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından ‘Bin Yıl Kalkınma Hedefleri’ kapsamında, ‘‘Çocuk Ölümlerini Azaltma’’ konusu doğrultusunda, çocuk ilk yardımının önemine vurgu yapmak amacıyla 9 Mayıs 2022 tarihinde, J blok Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda seminer düzenlendi.

Seminere konuk olarak katılan Öğr. Üyesi Esra Yılmaz, çocuk ve bebek ölümlerine sebep olan ev kazalarının temel risk sebeplerinden bahsederek yaralanma, zehirlenme, kırık ve çıkık durumlarında neler yapılabileceğinden ayrıntılı olarak bahsetti. Konuşmacılardan Eğitmen Ayla Darıcı ise projenin önemine vurgu yaparak çocuklarda ve bebeklerde ilk yardımın nasıl yapılacağını uygulamalı şekilde katılımcılara aktardı.

Projede aktif görev alan öğrencilerden Yunus Dalgıç “Organizasyonu, Doç. Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay hocamızın desteği ve önderliğinde yürüttük. Çocuk ölümlerini azaltabilmek, her çocuğun veya bebeğin yaşama hakkı olduğu anlamıyla eşdeğerdir. Toplum olarak daha özverili ve bilinçli olmamız gerekiyor. Tüm bireylerin çocuk ilk yardımı hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. ” şeklinde konuştu.

Seminerin basın yansımalarına buradan ulaşabilirsiniz.