Haber Bülteni Yapım Süreci ve Haber Prodüksiyonu Workshop’u düzenlendi

Yeni Medya ve İletişim ile Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümleri tarafından organize edilen Haber Bülteni Yapım Süreci ve Haber Prodüksiyonu Workshop’u 15-21 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bölüm öğrencilerinin kamera çekim teknikleri, kurgu, televizyon program yapımcılığı ve haber üretimi gibi alanlarda deneyim kazanmaları ve profesyonel ekiple uygulama yapma imkânı bulmalarının amaçlandığı Workshop, NTV Tanıtım Prodüktörü Ali İlhan, NTV Haber Kameramanı Burak Sevinç, Dr. Öğr. Üyesi Çağla Kaya İlhan ve Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Gürsoy Ulusoy’un katılımlarıyla hayata geçirildi.

20 öğrencinin katıldığı etkinlikte Haber Toplama, Habercilikte İstihbarat, Haber Yazım ve Röportaj Teknikleri, Haber Çekim Teknikleri, Haber Çözümlemeleri, Haber Kurgu Teknikleri, Editoryal Süreç ile Stüdyo ve Reji Uygulamaları başlıklı eğitimler katılımcılara uygulamalı olarak aktarıldı.

Workshop uygulamaları için A Blok E-102 Dersliği,  A Blok Laboratuvarı ve B Blok Sağlık Bilimleri Fakültesi TV Stüdyosu’nun kullanımıyla gerçekleştirilen workshop sonucunda öğrenciler tarafından oluşturulan UBF  Haber Bülteni hazırlandı.

Workshop’un son gününde UBF Dekanı Prof. Dr. Kamil Kaya’nın katılımlarıyla  izlenen UBF Haber Bülteni’nin ardından eğitimci öğretim üyelerine plaketleri takdim edildi. Etkinlik tüm öğrencilere katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.