Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi Başlıyor!

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü tarafından organize edilen Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi bölüm akademisyenlerinin katkıları ve atölye yürütücüsü Araştırmacı Sare Öztürk’ün katılımıyla düzenleniyor….

İlki 25 Mart tarihinde gerçekleşen Toplumsal Cinsiyet ve Medya Atölyesi, 1-8- ve 15 Nisan tarihleri olmak üzere toplamda  4 hafta boyunca her Cuma günü A Blok D 302’de 11.30-12.30 saatleri arasında düzenlenmeye devam edecek.

25 Mart 2022 Cuma günü gerçekleşen Atölyede, giriş ve temel kavramlar üzerinde durulurken; toplumsal cinsiyetin tanımlanması yönünde gerekli çalışmaların yapılması, toplumsal cinsiyet ve medya ilişkisine değinilmesi, medyada aktarılan cinsiyet biçimleri, rolleri ve inşasının anlatılması konuları da ele alındı

Atölyede işlenecek olan ileriki tarihli haftalık konu dağılımları ile ilgili program şu şekildedir:

1 Nisan 2022 Cuma-Reklam, Temsil ve Roller: Cinsiyetçi iş bölümünün kadın emeğine yansımaları, toplumsal cinsiyet rollerinin medya ve reklam içerikleriyle yeniden üretilmesi, reklam örnekleri üzerinden kadın emeğinin tartışılması.

8 Nisan 2022 Cuma- Haber ve Feminist Bakış: Haber örnekleri üzerinden toplumsal cinsiyetin haber içeriklerine ve haber diline yansımaları, katılımcılar tarafından ilgili konuda gerçekleştirilecek haber yazma uygulamasının ardından ortaya çıkan haberlerin toplumsal cinsiyet ve feminist haber yazımı çerçevesinde değerlendirilmesi.

15 Nisan 2022 Cuma- Diziler ve Hegemonik Erkeklik: Televizyon dizilerinde kadın ve erkek temsillerinin ve medyada yer alan hegemonik erkek örneklerinin incelenmesi, erkeklik tartışmasının televizyon ve medya üzerinden gündemleştirilmesi.

Böylece, her hafta iletişim biliminin farklı bir disiplinine dair örneklerin toplumsal cinsiyet çerçevesinde ele alınarak konuyla ilgili uygulamaların yapılacağı atölyeye katılan öğrencilerimize katılım belgesinin verilmesi planlanmaktadır.