“Bankacılık ve Sigortacılıkta SPL ve SEGEM Sınavları” semineri gerçekleştirildi!

Bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde istihdam edilecek bölüm öğrencilerimizin yeterli akademik altyapıya, gerekli sertifika ve lisanlara sahip olarak mezun olmaları amacıyla bölüm Arş. Gör. İlknur KÜLEKÇİ tarafından bölüm öğrencilerine ve finans, bankacılık ve sigortacılık alanında kariyer hedefleyen öğrencilere 25 Aralık 2023 Pazartesi günü İGÜ A Blok-E303’te sınavlar hakkında sunum yapılmıştır.

Seminerde Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tarafından düzenlenen "Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınavları (SPL)", Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından organize edilen "Teknik Personel Yeterlilik Sınavı (TPYS)" ve Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından organize edilen "Elektronik Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı (e-BEAS)" hakkında bilgi verilmiştir. Sektördeki istihdamın niteliğinin arttırılması amacıyla düzenlenen lisanslama sınavlarının sağlayacağı katkılara dikkat çekerken başvuru şekli, tarihleri, ücretleri ve sınav sistemleri hakkında bilgi verilmiştir.

Seminerin sonunda Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan ÖZCAN, Dr. Öğr Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL ve Dr. Öğr. Üyesi Tayfun TİMURAY öğrencilere iş hayatında sertifika ve lisansların sağlayacağı faydaları açıklanmıştır.