Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Bankacılık ve Sigortacılık








 Dr. Öğr. Üyesi Hakan ÖZCAN’ın yürütücüsü olduğu TÜBİTAK projesi gerçekleştiriliyor


Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nde ders veren ve aynı zamanda GESİD (Genel Sigortacılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Hakan ÖZCAN’ın yürütücüsü olduğu TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) 3005 Projesi 15 Nisan 2022 tarihinde hayata geçirildi.


Proje kapsamında Taşıma İşleri Organizatörlüğü Mesleki Sorumluluk Sigortası Genel Şartları ‘nın hazırlanmasına ilişkin olarak tüm paydaşlarla görüşülerek, piyasanın ihtiyaçları analiz edilerek taslak bir metin oluşturulması hedeflenmektedir.

Önümüzdeki bir yıl boyunca devam edecek olan proje, TÜBİTAK tarafından sigortacılık genel şartlarıyla ilgili desteklenen ilk proje olma özelliğini taşımaktadır.

TÜBİTAK dışında ayrıca SEDDK (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu), TSB (Türkiye Sigorta Birliği), SBD (Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği), TÜSED (Türkiye Eksperler Derneği) ve UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Üretenleri Derneği) tarafından desteklenen proje ekibinde proje yürütücüsü, araştırmacı ve iki bursiyer görev almaktadır.