Bankacılık ve Sigortacılık

Dr. Öğr. Üyesi Lokman Kantar’ın “Riskten Koruma (Hedging) ve Türev Ürünler ” isimli kitap bölümünün olduğu “Finansal Risk Yönetimi” kitabı yayımlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman Kantar’ın “Riskten Koruma (Hedging) ve Türev Ürünler ” isimli kitap bölümü Seçkin Yayıncılık tarafından basılan ve editörlüğünü Doç. Dr. Murat Akkaya’nın yaptığı “Finansal Risk Yönetimi” kitabında yayımlanmıştır.

Finansal risk yönetimini bütüncül olarak ele alan bu kitabın “Riskten korunma (Hedging) ve Türev Ürünler” bölümünde öncelikle temel türev ürünler olarak forward, futures, swap (takas) ve opsiyon sözleşmeleri ele alınmış sonrasında ise artış yönlü (bullish spread), azalış yönlü (bearish spread) stratejiler, kelebek tipi yayılma stratejileri (butterfly spread), pergel (straddle), strip ve stap stratejileri ile çanak (strangles) stratejileri ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

İlgili bağlantı için tıklayınız.