Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Bankacılık ve Sigortacılık








 SPL ve SEGEM Hakkında Merak Edilenler Semineri Düzenlendi


Arş. Gör. Safiye Top ve Arş. Gör. İlknur Külekçi tarafından İstanbul Gelişim Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm öğrencilerine online (çevrim içi) olarak “SPL ve SEGEM Hakkında Merak Edilenler” isimli seminer 01.06.2021 tarihinde verilmiştir.


Bölüm öğrencilerinin akademik anlamda donanımlı, gerekli sertifikaları almış ve yetkinliklere sahip şekilde mezun olmalarını sağlamak için ilgili sınavlar hakkında bilgi verilmesi akabinde öğrencilerin sınavlarla ilgili merak ettiği diğer sorular da cevaplanmıştır.

Arş Gör. Safiye Top sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda belirli unvan ve görevlerde çalışacak kişilerin mesleki yeterliliklerini, bilgi ve becerilerini tespit etmek amacıyla “Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu” (SPL) tarafından düzenlenen Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınavları -sınav türleri, lisans gerektiren unvan ve görevler, sınav alt konuları, sınavda başarılı sayılma koşulları, yenileme eğitimleri ve lisans dijital rozetleri- konularına yer vermiştir.

Arş. Gör. İlknur Külekçi Teknik Personel Yeterlilik Sınavı (TPYS) ve Elektronik Bireysel Emeklilik Sınavı (e-BEAS) konuları, sınav sistemi ve başvuru koşulları hakkında bilgi verilmiştir. Sigortacılık sektöründe sigortalının bilgilendirilmesi ve poliçe düzenleme yetkisi için teknik personel unvanına sahip olunması gerekmektedir. Teknik Personel unvanı sahibi olmak için Sigortacılık Eğitim Merkezi’nin organize ettiği Teknik Personel Yeterlilik Sınavında başarılı olması gerekmektedir. Aynı şekilde emeklilik sisteminin tanıtımını yapmak ve emeklilik sistemine katılım sertifikası düzenleme yetkisine sahip olmak için Elektronik Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavında başarılı olunmalıdır.

SPL Sınavları başvurusu için:
https://www.spl.com.tr/
TPYS başvuru için Sigortacılık Eğitim Merkezi:
https://www.segem.org.tr/
e-BEAS başvurusu için Emeklilik Gözetim Merkezi:
https://www.egm.org.tr/