Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık







 İngilizce Hazırlık Programı





İstanbul Gelişim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki İngilizce Hazırlık Programı, öğrencilerin aldıkları teorik ve uygulamalı İngilizce eğitimleri neticesinde, onları İngiliz diline hakim, bu dilde yaşanan gelişmeleri yakından takip edebilecek, akademik araştırmalar yapabilecek, kitap, metin gibi yazılı kaynakları çevirebilecek, yabancı kaynakları uluslararası düzeyde izleyip kullanabilecek, dil iletişimini kültürlerarası etkin olarak etkin bir biçimde kullanabilecek bireyler olarak yetiştirir.
 
İngilizce hazırlık sınıfından oluşan okulumuz, teori ve pratiği harmanlayarak öğrencilerin edindikleri bilgi ve becerileri pekiştirmelerini sağlar. Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan öğrenciler İngilizce'yi Avrupa Ortak Dil Kriterleri (CEFR) standardına göre bağımsız kullanıcı düzeyinde etkin bir biçimde kullanabilecek donanıma sahip olur. Bu amaçlara ulaşmak için öğrencilere İstanbul Gelişim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu uzaktan eğitim sistemi “IGUSFOL” derslerinin internet ortamında takip edilmesi, sınavların bir kısmının internet ortamında yapılması, öğretmen-öğrenci iletişimi, ders notu, video paylaşımı gibi imkânlar tanınır.  Tanınan bu imkânlarla öğrenciler zaman ve mekândan bağımsız sınırsız öğrenme olanakları tanışıp, daha etkin bir öğrenme süreci geçirir.
 
Yüzü aşkın ülkede İngilizce eğitimine destek veren “Your Learning Place” uygulaması okulumuzda da uygulanmaktadır. İnternet ortamında öğrencilerin İngilizce tüm dil becerilerini geliştirmeleri için sınırsız içerik sunan Your Learning Place, bu sayede öğrencilerin daha hızlı öğrenimini sağlamaktadır.  Bunlara ek olarak dünya çapında tanımış ve markalaşmış “Pearson” tarafından akredite olan İngilizce Hazırlık Okulumuz ve Cambridge Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi ortak çalışması olan CAMLA desteği ile yapılan İngilizce Hazırlık Programı  sınavlarımız dünya standartlarında eğitim anlayışımızı ortaya koymaktadır. Türk ve yabancı eğitimci kadrosu ve üniversitenin uluslararasılaşma standartlarındaki eğitimi ile  yapılan İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerinin İngilizce dil yeterliliğine ulaşması sağlanmaktadır.     
 
Tercih döneminde üniversitemizde İngilizce hazırlık olan programları kazanan öğrencilerin kayıt döneminde aşağıdaki sınav sonuçlarını sundukları takdirde İngilizce Hazırlık Okulu’ndan muaf olurlar.
 

CAE TOEFL iBT PTE Akademik YDS İGÜYET
(YeterlikSınavı)
C 72 55 60 70










Detaylı bilgi için İGÜ Yabancı Diller Yüksekokulu websitesini ziyaret edebilirsiniz: https://ydyo.gelisim.edu.tr/anasayfa