Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

Arş. Gör. İlker Kafalı “Alternative News Media, Alternative Visions? News Coverage of Climate Activism in Turkish Media” isimli bildirisini sundu

Araştırma Görevlisi İlker Kafalı, International Communication Association tarafından “Visual Communication Studies Division”, “Environmental Communication Division”, ve “The Activism, Communication and Social Justice Interest Group” sponsorluğunda 27 Mayıs tarihinde düzenlenen konferansta “Alternative News Media, Alternative Visions? News Coverage of Climate Activism in Turkish Media” isimli bildirisini sundu.

Bianet’in 2018-2020 yılları arasında yayınladığı küresel iklim hareketini konu alan haberleri inceleyen İlker Kafalı, Bianet’in iklim aktivistlerinin eleştirilerini yaygınlaştırmak için önemli bir alan olduğunu, buna karşın iklim haberciliğinin önündeki engellerin, Türkiye’deki siyasal iktidar ve medya sahipliği ilişkilerinin neden olduğu basın özgürlüğü sorunundan bağımsız bir şekilde değerlendirilemeyeceğini vurguladı.