Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

ÇAP

Çift ana dal öğrencinin aynı anda iki lisans ya da ön lisans bölüm okumasını sağlayan bir programdır. Çift ana dal programının amacı, ana dal programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda diploma alarak öğrenim görmelerini sağlamaktır. İstanbul Gelişim Üniversitesi çift ana dal programını öğrencilerine ücretsiz olarak sunmuştur. Ana dal programındaki genel not ortalamaları 4.00 üzerinden 2.72 olan ve bulunmuş olduğu lisans/ön lisans programında %20’lik başarı dilimine giren öğrenciler ücretsiz olarak ikinci ana dal diploma programına başlayabilir. Çift ana dal programını başarı ile bitirip iki lisans derecesine hak kazanmış olan öğrencilere iki lisans diploması verilir. Hukuk, tıp, sağlık programları, mühendislik ve mimarlık çift ana dal programlarına başka fakülte veya yüksekokul lisans diploma programlarından çift ana dal için başvuru yapılamaz ama bu fakülte ve yüksekokulun öğrencileri başka fakülte ve yüksekokulların çift ana dal programlarına başvurabilir. Öğrencinin çift ana dal programına başvurabilmesi için başvurduğu yarıyıla kadar ana dal lisans/ön lisans programında yer alan tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış ve bir disiplin cezası almamış olması gerekir.