Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

Yan Dal

YAN DAL

Yan dal öğrencinin ana dal programını okurken aynı zamanda başka bir programdan yükseköğretim kurumunun belirlemiş olduğu sınırlı sayıda dersi almasını sağlayan bir programdır. Yan dal programının amacı, bir programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir konuya yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yan dal sertifikası) alabilmelerini sağlamaktır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde not ortalaması en az 2.50 olan alttan dersi olmayan öğrenciler üniversite senatosunun o yıl için belirlemiş olduğu yandal programlarına başvuru yapabilir ve ücretsiz bir şekilde yan dal program sürecini yürütebilir. Öğrenci, yan dal programına, ana dal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir. Yan dal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir. Yan dal programına dahil olan öğrenciler hem ana dal programını hem de yandal programını başarı ile bitirdiğinde ana dal diplomasının yanında yan dal yapmış olduğu alan için de sertifika verilmektedir.