Uçak Bakım ve Onarım

UBF “Tanınan Okul Onay Sertifikası” almaya hak kazandı!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında oluşturulan sivil havacılık komisyonunun çalışmaları neticesinde, eğitim kalitesini artırmak amacıyla yükseköğrenim kurumlarına "Tanınan Okul Onay Sertifikası" alma zorunluluğunun getirilmesi ile birlikte, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) 31 Mart- 1 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen değerlendirme denetiminin ardından 9 Nisan 2021 tarihinde SHGM’den SHY-147 kapsamında “Tanınan Okul Onay Sertifikası” almaya hak kazandı.

Eğitim faaliyetlerini “Tanınan Okul Onay Sertifikası” belgesine sahip olarak devam ettiren yüksekokulumuzun ilgili bölümlerinden mezun olan ve olacak öğrenciler, lisans diplomalarına ek olarak söz konusu sertifikayı da alarak hava aracı bakım sektöründe, istihdam ihtiyacı bulunan onaylayıcı bakım personeli lisansı ile ilgili sınav muafiyetleri ve iş tecrübe süresi avantajlarını elde edebilecekler.