Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr


 ‘‘Bir Çocuktan Bin Geleceğe’’ Mottosuyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Öneminin Altı Çizildi!

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından ‘‘Bir Çocuktan Bin Geleceğe’’ projesi kapsamında, 11 Mayıs 2022 tarihinde, J blok Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda seminer düzenlendi.

Seminere davetli konuşmacı olarak katılım sağlayan Uzman Pedagog Özge Fırat, cinsiyet eşitliğinin çocuk yaşta verilmesi gerektiğini belirterek “Çocuklara yanlış algılar öğretiliyor. Mesela bilim insanı denildiği zaman aklımıza direkt erkek isimler geliyor, neden kadın isimlerini söyleyemiyoruz? Aslında hepimiz çocuk yaştan itibaren bu algılara maruz kaldık, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi ilkokul sıralarında başlarsa aydınlık bir geleceğe adım atmış oluruz” diyerek konunun önemine dikkatleri çekti. 


Seminerin sonunda farkındalık oluşturmak amacıyla fuaye alanındaki ahşap ağaca öğrenciler tarafından günün öneminin altını çizmeye yönelik sloganlar yazıldı. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Cansu Ertuğrul, ‘‘mezuniyetimiz sonrası için bizlere fayda sağlayacak son derece önemli bilgiler edindik.  Seminerimize katılım sağlayanlara ve verdiği destekler için Doç. Dr. Emel Tozlu Öztay’a teşekkür ederiz’’ diyerek duygularını dile getirdi. 

Seminerin basın yansımalarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.turkuazgazetesi.net/haber/10345853/universiteli-ogrenciler-cinsiyet-esitliligini-vurguladi

https://www.mercekhabergazetesi.com/haber/10346388/istanbul-gelisim-universitesi-ogrencileri-bir-cocuktan-bin-gelecege-mottosuyla-toplumsal-cinsiyet-esitliginin-oneminin-altini-cizdiler?preview=4ff5c50fe59274ef2c28bd7d64db3c49 

 


Haberler

Tüm Haberler