Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Akademik ve Öğrenci Kolokyumları Başladı!

Akademik çalışmaların niteliğini arttırmak amacıyla fikir alışverişi yapılmasını sağlayan kolokyumların ilki olan “BS Akademik Kolokyumu-I” ile “Bankacılık ve Sigortacılık Öğrenci Kolokyumu-I” etkinlikler UBF Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü tarafından 30 Mart 2023 Perşembe günü Google Meet platformunda akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla online/çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

UBF akademisyenlerine yönelik olan “BS Akademik Kolokyum”unda ilk kolokyuma özgü olarak Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL ve Doç. Dr. Hakan ÖZCAN program akışında yer alan yayınlanmış çalışmaları hakkında bilgi vermişlerdir.

Öğrencilerin akademik çalışmalarının niteliğinin arttırılması amaçlanan “Bankacılık ve Sigortacılık Öğrenci Kolokyumu”nun ilkinde Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrenci proje ekipleri ve danışmanları eşliğinde TÜBİTAK 2209-A proje konularını sunmuşlardır. Bölüm öğrencileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL, Doç. Dr. Hakan ÖZCAN, Doç. Dr. Mete BUMİN ve Arş. Gör. İlknur KÜLEKÇİ katılımıyla fikir alışverişinde bulunma imkânı elde etmişlerdir.

• Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR danışmanlığında Samed AKYAR (Yürütücü), Mustafa BİLGİN ve Melek DEMİR  “Portföy Risk Getirilerinin Markowitz Kuadratik Programlama Yöntemi ile Analizi”,

• Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL danışmanlığında Nazlı SİMAV (Yürütücü) ve Aslı DEVREZ “Öğrencilerin Yatırım Tutumlarını Etkileyen Faktörlerin Davranışsal Finans Yaklaşımıyla İncelenmesi: İGÜ UBF Öğrencileri Üzerine Bir Uygulama”,

• Doç. Dr. Hakan ÖZCAN danışmanlığında Semih AYDOĞAN (Yürütücü), Çağla KESGİN ve Senanur AŞKIN “6.2.2023 Depremi Sonrası DASK Sigortası Penetrasyonu Üzerine Bir Çalışma”,

• Arş. Gör. İlknur KÜLEKÇİ danışmanlığında İrem KARAHAN (Yürütücü), Rozerin ABDÜSSEMETOĞLU ve Kaan AKTAŞ “Türkiye’de Sigortacılık Öğrencilerinin ve Sigorta Acentelerinin Acentelik Mesleğine Metaforik Algıları” konularında sunumlarını yapmışlardır.

BS Akademik Kolokyum-I Program Akışına buradan ulaşabilirsiniz.