Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü'nden Bir Bir İlk; Ekonomi ve Finans Okulu

Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, akademi ve finansı birleştirerek, halkın finansal okur-yazarlık eğitimlerine ücretsiz ve kolayca erişimini mümkün kılmak üzere bir ilke imza atarak Ekonomi ve Finans Okulu Atölye Çalışmaları’na başladı

. Bu amaçla, İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Gülgün ÇİĞDEM, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL AYRANCI ve Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR, Ekonomi ve Finans Okulu’nun temellerini atarak, sektörde baş ekonomist olan Dr. Gülay Elif YILDIRIM’ın da katılımı ile, ilk olarak İGÜ öğrencilerine yönelik olarak 27-28 Aralık 2021 tarihlerine ilk atölye çalışmasını gerçekleştirmişlerdir. Devam edecek olan bu atölye çalışmalarında, makro-iktisadi verilerin yorumlanmasından faiz hesaplamaları, finansal piyasalar, döviz alım-satımı, bono-tahvil alım-satımı, kripto paralar, hisse senedi fiyatlamaları, portföy yönetimi, banka kredileri geri ödeme tablolarına kadar birçok önemli bilgi aktarımları gerçekleştirildi.

Ekonomi ve Finans Okulu3

Ekonomi ve Finans Okulu2