Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık Öğrenci Sempozyumu (BSS 2023)’nun Üçüncüsü Gerçekleşti!

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan ÖZCAN, Doç. Dr. Lokman KANTAR, Doç. Dr. Mete BUMİN, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL, Dr. Öğr. Üyesi Tayfun TİMURAY ve Arş. Gör. İlknur KÜLEKÇİ’nin düzenleme kurulunda yer aldığı sempozyum üniversitemiz lisans öğrencilerinin akademik çalışmalara katılarak bankacılık ve sigortacılık literatürüne katkı sağlaması amacıyla düzenlenmiştir.

12 Aralık 2023 tarihinde online ve yüzyüze katılım imkanı bulunan III. Bankacılık ve Sigortacılık Öğrenci Sempozyumu ile lisans öğrencilerinin öğrenme sürecinde aktif olarak yer alması ve nitelikli eğitimin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

UBF Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hakan ÖZCAN, Doç. Dr. Lokman KANTAR ve Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL danışmanlığında devam eden TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri sunulmuştur.
UBF Elektronik Ticaret ve Yönetimi Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Ali ÇELİK ve Dr. Öğr. Üyesi Onur TÜRKER'in danışmanlıklarını yaparak başvuruları yapılmış olunan TÜBİTAK 2209-A projelerinin sunumları gerçekleşmiştir.

Doç. Dr. Hakan ÖZCAN, Doç. Dr. Mete BUMİN Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL ve Dr. Öğr. Üyesi Tayfun TİMURAY moderatörlüğünü yaptıkları oturumların sonunda bildiri sahiplerine katılım belgelerini takdim etmişlerdir. Üçüncü sempozyuma özel olarak en iyi beş bildirinin sahipleri açıklanmıştır.

UBF Dekanı Yardımcısı Doç. Dr. Sevinç KOÇAK tarafından En İyi Bildiri Ödülü " Türkiye’de Bitcoin ve Döviz Kuru Arasındaki Nedensellik İlişkisinin İncelenmesi" isimli bildirisiyle İrem KARAHAN’a verilmiştir.

UBF Dekanı Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Görsev SÖNMEZ tarafından En İyi İkinci Bildiri ödülü "Türk Bankacılık Sektörünün Pandemi Öncesi ve Sonrası Dönemlerde Performansının Banka Grupları Bazında Analizi" isimli bildirileriyle Rozerin ABDÜSSEMETOĞLU, Yaren EROĞLU ve Melisa ÖZHİM’e verilmiştir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan ÖZCAN tarafından En İyi Üçüncü Bildiri ödülü "BIST 100 Endeksi ile Altın Fiyatları İlişkisinin Portföy Yaklaşımı Bağlamında İncelenmesi" isimli bildirileriyle Ferhat TÜNÇER, Gül ÖZDEMİR ve Mustafa BİLGİN’e verilmiştir.

En İyi Dördüncü Bildiri ödülü “Türk Bankacılık Sektörünün Aktif Gelişimi 2018-2022 Yılları Arası Katılım Bankacılığı Üzerine Bir Uygulama” isimli bildirileriyle Semanur TURHAN ve Bahar ATAYOĞLU ile En İyi Beşinci Bildiri ödülü “Finansal Risk ile İşletme Değeri İlişkisinin İncelenmesi: Sürdürülebilirlik Endeksi Üzerine Bir Uygulama” isimli bildirileriyle Simge BOSTAN ve Beyza KÖKSAL layık görülmüştür.

Tüm katılımcılara akademik başarılarının devamını diliyor ve destek veren öğretim elemanlarına teşekkür ediyoruz!

III. Bankacılık ve Sigortacılık Öğrenci Sempozyumu (BSS2023) internet sayfasına ulaşmak için tıklayınız.