Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık Öğrencileri Fabrizio Casaretto İle Finansal Risk Yönetimi Söyleşisine Katıldı

“Finansal Korunma Hedging” kitabının yazarı olan Fabrizio Casaretto Türkiye’nin ilk özel Portföy Yönetim şirketine kurucu ortak olarak katılmış ve bu süreçte bazı dış ticaret firmalarına Risk Yönetimi konusunda danışmanlık vermiştir.

Halen kurumlara ve bireylere sektör odaklı Risk Yönetiminde Hedging danışmanlığı vermektedir.

Fabrizio Casaretto bölüm öğrencilerine Türkiye’de ve dünyada kullanılan türev ürünler hakkında bilgi vermiştir. Söyleşide organize ve regüle olmayan piyasalara değinmiş ve ardından hedging (finansal korunma) işlemini açıklamıştır. 2020 yılında pandemi döneminin ilk aylarında ortaya çıkan Amerikan petrol varil fiyatlarının düşerek -40 USD civarında seyretmesinin arkasındaki sebeplere değinmiştir. Öğrencilerin türev ürünlerin arkasındaki mekanizmaları ve kullanıldığı alanları kavramalarının önemini vurgulamıştır. Ardından öğrencilerin sektör ve türev ürünler hakkındaki sorularını yanıtlamıştır.