Bankacılık ve Sigortacılık

"Bankacılık ve Sigortacılıkta SPL ve SEGEM Sınavları” semineri gerçekleştirildi

“Bankacılık ve Sigortacılıkta SPL ve SEGEM Sınavları” semineri 24 Mart 2022 Perşembe günü İGÜ A Blok-E101 Arş. Gör. İlknur KÜLEKÇİ tarafından gerçekleştirildi.

“Bankacılık ve Sigortacılıkta SPL ve SEGEM Sınavları” semineri gerçekleştirildi.

Bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde istihdam edilecek bölüm öğrencilerimizin yeterli akademik altyapıya, gerekli sertifika ve lisanlara sahip olarak mezun edilmeleri hedeflenmektedir. Bu doğrultuda Arş. Gör. İlknur KÜLEKÇİ bölüm öğrencilerine ve finans, bankacılık ve sigortacılık alanında kariyer hedefleyen öğrencilere 24 Mart 2022 Perşembe günü İGÜ A Blok-E101 Konferans Salonunda sınavlar hakkında seminer düzenlenmiştir.

Seminerde Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tarafından organize edilen Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınavları (SPL), Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından organize edilen Teknik Personel Yeterlilik Sınavı (TPYS) ve Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından organize edilen Elektronik Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı (e-BEAS) konularına yer almıştır. Sektördeki istihdamın niteliğinin arttırılması amacıyla düzenlenen lisanslama sınavlarının sağlayacağı katkılara dikkat çekerken başvuru şekli ve sınav sistemleri hakkında bilgi verilmiştir.

Seminerin sonunda sınavlarda başarılı olmuş Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Oğuzhan TAŞDEMİR deneyimlerini paylaşarak katılımcıların soruları yanıtlamıştır.

Ayrıntılı bilgi için;

Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınavları (SPL)

Teknik Personel Yeterlilik Sınavı (TPYS)

Elektronik Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı (e-BEAS)