Bankacılık ve Sigortacılık

Tübitak destekli Sosyal Bilimlerde Lisansüstü Öğrencilerine Finansal Ekonometri Uygulamaları Eğitimi'nin (Fineco) üçüncüsü gerçekleşti

Tübitak-Bideb tarafından desteklenen "Sosyal Bilimlerde Lisansüstü Öğrencilerine Finansal Ekonometri Uygulamaları III" 5-12 Eylül 2022 tarihleri arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi uzaktan eğitim sistemi (LMS) kullanılarak çevrimiçi (online) gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman Kantar’ın Tübitak 2237-A kapsamında koordinatörlüğünü yürüttüğü bu projede İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Ayben Koy, İstanbul Arel Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Akkaya, Balıkesir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hasan Hüseyin Yıldırım, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Düzer’in eğitimci olarak, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Arş. Gör. İlknur Külekçi yardımcı personel olarak görev almıştır.

Eğitime 196 başvuru yapılmıştır. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine iki ayrı grup halinde farklı ekonometri konuları eğitimi verilmiştir. 41 farklı üniversiteden 45 yüksek lisans öğrencisi ve 45 farklı üniversiteden 45 doktora öğrencisi eğitime katılmaya hak kazanmıştır. Kabul edilen öğrenciler başarı not ortalamaları dikkate alınarak sıralanmıştır. Projenin yaygın etkisinin yüksek olmasını sağlamak amacıyla aktif öğrencisi oldukları toplam 86 farklı üniversiteden 90 katılımcı başarı notları dikkate alınarak eğitime kabul edilmiştir. Tübitak Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) öz geçmişlerinde yer alan not ortalamalarına göre yüksek lisans ve doktora için ayrı ayrı sıralamaları ağırlıklandırılarak önce farklı üniversitelerden birer katılımcı olmak üzere sonra aynı işlemler tekrar edilerek 90 katılımcı belirlenmiştir. 45’er kişilik kontenjanının %10’u esas alınarak 5’er tane yedek aday hesaplanmıştır. Kesin listelerden katılamayacak adayların yerine yüksek lisans için 5, doktora için 5 olmak üzere toplam 10 yedek aday belirlenmiştir.

Hocalarımızın katılımıyla eğitimin son gününde kapanış yapılmıştır. Eğitim sonunda yapılan memnuniyet anketi sonuçlarına göre katılımcıların verilen finansal ekonometri eğitiminden oldukça memnun kaldıkları gözlenmiştir.