Bankacılık ve Sigortacılık

“Covid19 Salgınının Türk Sigorta Acentelerine Etkileri ve Acentelerin Uyum Süreci” Etkinliği gerçekleştirildi

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerinin ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kamil KAYA katılımları ile “Covid19 Salgınının Türk Sigorta Acentelerine Etkileri ve Acentelerin Uyum Süreci” adlı söyleşi 23 Aralık Perşembe günü Rektörlük Binası E103 Konferans Salonunda yüz yüze olarak düzenlendi. Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye Sigorta Acenteleri Derneği (SAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan ÇALIK, saymanı Altan SİYAHOĞLU ve üyesi Arzu ÖNEÇ konuk olmuşlardır.
Covid19 pandemisi döneminin makroekonomik verilere etkileri olumsuz olmasına karşın sigorta sektörü büyüme göstermiştir. Covid19 pandemi döneminin sektöre olan etkileri ve özellikle aracı kurumların bu süreçte zorlandığı noktalar tartışılmıştır. Pandemi sürecinde acentelerin hızla uyum sağlayarak başarılı bir geçiş dönemi yaşadıkları ortaya koyulmuştur. Sigortacılık sektörünün ve acentelerin genel durumu hakkında analizler yapılmıştır. Söyleşi sırasında Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri aktif şekilde söz almışlardır.
SAB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan ÇALIK, yönetim kurulu üyeleri Arzu ÖNEÇ ve Altan SİYAHOĞLU ayrıca mesleki deneyimlerini meslektaş adayları olan öğrencilere aktararak sigorta sektöründe kariyer planlaması hakkında bilgi vermişlerdir.
Söyleşinin ardından katılımcıların plaketlerini Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kamil KAYA takdim etmiştir.  Etkinliği takiben öğrencilerin sigorta sektörü uygulamalarını desteklemek amacıyla hayata hazırlanması ve kolay adaptasyonu için SAB ile tekrar bir araya gelme kararı alınmıştır.