Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

İGÜ’de, Liseler Arası kısa Film Yarışması yakında başlıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye genelinde lise öğrenimine devam eden öğrencilerin katılabileceği “Liseler Arası Kısa Film Yarışması”na imza atıyor. Öğrenciler, yarışmanın ana teması olan “Sürdürülebilirlik” konusundan yola çıkarak; Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'ndan biriyle ilgili çektikleri kısa film ile 3 Mayıs tarihine kadar başvuru yapabilecek.

“Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”nı benimseyerek, çevresel sürdürülebilirlik başta olmak üzere her alanda sürdürülebilirlik çalışmalarına önem veren İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), hem ulusal hem de uluslararası platformlarda hassasiyetle yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Lise öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan “Liseler Arası Kısa Film Yarışması” projesinde öğrenciler, Birleşmiş Milletlerin küresel bir eylem çağrısı olarak 2015 yılında kabul ettiği Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları’ndan biriyle ilgili çektikleri kısa film ile başvuru yapabilecek. 17 başlık ise şu şekilde; Yoksulluğa Son, Açlığa Son, Sağlık ve Kaliteli Yaşam, Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Temiz Su ve Sanitasyon, Erişilebilir ve Temiz Enerji, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, Eşitsizliklerin Azaltılması, Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar, Sorumlu Üretim ve Tüketim, İklim Eylemi, Sudaki Yaşam, Karasal Yaşam, Barış Adalet ve Güçlü Kurumlar, Amaçlar için Ortaklar.

Detaylar için tıklayınız.