Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 16 Ekim Dünya Gıda Günü


İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (TR) Bölümü olarak 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nüzü kutlarız.


Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün kuruluş yıl dönümü anısına kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü, küresel gıda problemlerini hatırlamak için de önem arz etmektedir. 

Bugün, dünya üzerindeki toplam insan nüfusunun yaklaşık %10'u ihtiyaç duyduğu günlük kaloriyi temin edememektedir. Yanlış tarım ve hayvancılık politikaları ile endüstriyelleşmenin etkisi ile verimli gıda üretim kaynakları üzerindeki tehdit her geçen gün artmaktadır. Bunların yanı sıra israf da günümüzün en ciddi problemlerinden birisidir. Sadece ülkemizde bir yıl içerisinde israf edilen gıda 20 milyon tonu bulmaktadır. 

Daha parlak ve sürdürülebilir bir gelecek için artık tüm insanlığa görevler düşmektedir. Aksi takdirde gıda ve suyun kıt hale geleceği bir dünya hiç de uzak görünmemekte.