Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Akademik Personelimiz Erasmus+ Personel Hareketliliğine Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Arş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu Erasmus+ personel eğitim alma hareketliliğine katıldı. Valensiya Üniversitesi (Universidad de Valencia)’nde 23-27 Ekim 2023 tarihleri arasında hareketliliği gerçekleştiren Sn. Hülağa Kaderoğlu, fakülte dekanı eşliğinde üniversite kampüsünü, kütüphanesini, laboratuvarlarını görerek teorik ve uygulama alanları hakkında fikir sahibi oldu. Üniversite ve bölüm hakkında genel bilgi veren fakülte dekanı Prof. Emilia Ferrer Garcia tarafından ilgili fakülte ve bölüm olanakları, bölüm müfredatı kapsamlı bir şekilde aktarıldı. Gelecek yıllarda iki üniversite arasında öğrenci değişim hareketliliğine olan istekliliğin artırılması için neler yapılacağı yönünde fikir alışverişinde bulunuldu. İlgili öğrencilerin sorularına yönelik ileriki tarihlerde online meeting düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Sn. Kaderoğlu, gerçekleştirdiği hareketlilik sayesinde bilimsel faaliyetlerin haricinde Valencia ili mutfak kültürünü tanıyarak kendi kültürümüzle kıyaslama imkanına da sahip oldu.