Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Bölüm Akademik Personelimiz Erasmus+ Personel Hareketliliğine Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Arş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu Erasmus+ personel eğitim alma hareketliliğine katıldı.

Valensiya Üniversitesi (Universidad de Valencia)’nde 22-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında hareketliliği gerçekleştiren akademik personelimiz, bölüm başkanı eşliğinde üniversite kampüsünü, kütüphanesini, laboratuvarlarını gezerek teorik ve uygulama alanları hakkında fikir sahibi oldu. Üniversite ve bölüm hakkında genel bilgi veren bölüm başkanı Prof. Jordi MAÑES i VINUESA tarafından ilgili bölüm laboratuvarları ve sahip oldukları cihazlar kendisine tanıtıldı. Tanıtım sonrası laboratuvarda çalışan yüksek lisans, doktora ve Postdoc öğrencileri çalışmalarını ve ilgi alanlarını tek tek aktardı.

Arş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu da ilgili öğrencilere ve bölüm akademik personellerine üniversitedeki rolünü, bölümünü, çalışma alanını ve tez konusunu detaylı olarak anlattı. Akabinde bölümlerin müfredatları ve yürüttükleri uygulamalar ile ilgi akademik personeller arasında soru-cevap oturumu gerçekleştirildi. Arş. Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu gerçekleştirdiği hareketlilik sayesinde bilimsel faaliyetlerin haricinde Valencia ili mutfak kültürünü tanıyarak kendi  kültürümüzle kıyaslama imkanına da sahip oldu.