Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Bölümümüzden Kış Atölyesi


UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden, lise öğrencilerine yönelik Kış Atölyesi düzenlendi.


14/12/2021 tarihli salı günü 09:00-12:00 saatleri arasında düzenlenen atölye çalışmasında, mutfağa ve gastronomiye merak duyan lise öğrencileri B Blok Gastronorm mutfağında misafirimiz oldu. 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen üç saatlik eğitim Arş. Gör. Gizem Hülağa, Arş. Gör. Muzaffer Çakmak ve Atölye Sorumlusu Kemal Şahanlık tarafından verildi. Makarna üzerine tertiplenen eğitim ilk olarak teorik sunum ile başlarken sunumun ardından öğrencilere makarna hamuru yapımı ile pişirme ve sunum hakkında uygulamalı eğitim verildi. 

Atölye çalışması ile gastronomiye ilgisi olan genç öğrencilerin alan hakkında fikir sahibi olmaları ve üniversitelerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde kendilerini nasıl bir eğitimin beklediğine yönelik izlenim edinmeleri amaçlandı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü olarak bölümümüzü, alanımızı ve üniversitemizi geleceğin gastronomlarına tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz etkinlikleri sürdürerek daha fazla üniversite adayına ulaşmayı amaçlamaktayız.


 Galeri