Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Dünya Üçüncüsü Kirli Hanım Peyniri


World Cheese Awards'da "Yıllandırılmış Gömeç Kirli Hanım Peyniri" Bronz Madalya Almaya Hak Kazandı.


Norveç'te düzenlenen 5 kıta ve 43 ülkeden 4502 peynirin katıldığı World Cheese Awards'da 264 jüri üyesinin değerlendirmesiyle "Yıllandırılmış Gömeç Kirli Hanım Peyniri" dünyanın en iyi peynirleri arasında üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazandı. Bronz madalya kazanan Kirli Hanım Peyniri, körfezde özellikle Ayvalık bölgesinde unutulmaya yüz tutmuş bir peynir çeşidi olup kendine has bir ortaya çıkış hikayesi vardır.

Bu peyniri tekrar gün yüzüne çıkarıp firması aracılığıyla da bilinirliğini sağlayan Sn. Mehmet Özgü Manisalı'yı bu kapsamda üniversitemize davet ettik. 05 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen "Lezzetin Peşinde: Balıkesir Kirli Hanım Peyniri" adlı etkinlikte Mehmet Bey, ödüllü peynirin doğuşunu ve tekrar keşfediliş hikayesini katılımcılarla paylaştı. Farklı gastronomi alanlarında da uzmanlığı bulunan Mehmet Bey peynir üretimlerinin yanı sıra zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin üretimlerinden ve bu gıdaların tadım analizlerinden de deneyimlerini öğrencilerimize aktardı. E Blok Tusi Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik, öğrenci soru-cevapları ve katılımcıya plaket takdimi ile sonlandırıldı.