Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 İGÜ’de Beyran Günü


Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Türkçe ve İngilizce Bölümlerinin işbirliği ile Beyran Epistemolojisi & Beyran Workshop etkinliği gerçekleştirildi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları İngilizce-Türkçe bölümlerinin organize ettiği etkinlikte, Gaziantep’in en bilinen gastronomik değerlerinden biri olan Beyran’ın kökeni, tarihsel gelişimi, kültürel önemi ve faydaları, Beyran yapımının tüm aşamaları ve püf noktaları Varil Çorba’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin tarafından katılımcılara aktarıldı. C blok Gastronomi mutfağında öğrencilerle Varil Çorba’nın özel tarifiyle hazırlanan çorba, açık hava etkinlik alanında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin’in, Üniversite Yönetim Kurulunun, Dekan ve Müdürlerin katılımlarıyla taze ve sıcak şekilde İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde bulunan tüm akademik ve idari personele sunuldu.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin tarafından Varil Çorba Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Şahin’e katılımlarından dolayı plaket takdim edilerek etkinlik sonlandırıldı.