Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Liseliler için Kış Atölyesi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından, lise öğrencilerine yönelik Kış Atölyesi düzenlendi.


Üniversite bünyesinde düzenlenen Kış Atölyesi etkinliği kapsamında atölye düzenleyen bölümlerden biri de UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü oldu. Çeşitli okullardan gelen lise öğrencileri, 04/02/2021 tarihli cuma günü bölümümüz tarafından ağırlandı. İki grup halinde düzenlenen atölyelerden ilki 10:00, ikincisi ise 14:00'da başladı. Mutfağa ve gastronomiye karşı ilgi duyan öğrencilerin katıldığı atölyede konu makarnaydı.

Eğitimler ilk olarak makarna hakkında teorik bilgilendirme sunumu ile başladı. Bu sunumda makarnanın tarladan çatala yolculuğu, besin değeri, tarihsel macerası vb. başlıklar üzerinde duruldu. Hemen ardından pratik eğitime alınan misafir öğrenciler, mutfak sorumlusu Kemal ŞAHANLIK ve Şef Erkan KIYICIOĞLU tarafından kapsamlı bir eğitime tabi tutuldu. Pratik eğitim makarna hamurunun hazırlanması ve şekillendirilmesi ile başladıktan sonra hazırlanan makarna hamurları pişirilerek uygun eşlikçilerle birlikte servis edildi. 

Atölyede iki tip makarna, tagliatelle ve ravioli üzerinde çalışıldı. Öğrenciler bu iki tür makarnanın yapımını baştan sona öğrendikleri gibi kendi hazırladıkları makarnaları hep birlikte tüketmeyi ihmal etmediler.

Atölye çalışması ile beraber gastronomiye merakı olan ve üniversite hedefleri arasında ilgili bölümleri hedefleyen öğrenciler, üniversite hayatlarında kendilerini bekleyen eğitim ortamını tanımış oldular. Alanı yakından tanıma imkanı buldukları gibi yeni öğrendikleri teknik ve bilgilerle kendilerini geliştirme şansına eriştiler.

 Galeri