Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Lezzet ve Kariyer “Gastronomi Şenliği”nde buluştu!


Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri tarafından sektörden birçok ünlü ismin ve firmanın katılımlarıyla Gastronomi Şenliği gerçekleştirildi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri, 15 Mayıs 2024'te İGÜ Kule Bahçe’de ilk kez düzenlediği Gastronomi Şenliği'nde 30’dan fazla firma ve Onur Konuğu Şef Mehmet Yalçınkaya başta olmak üzere uzman şefleri ağırladı. Gastronomi Şenliği, akademi ve sektör öncüleriyle gerçekleştirilen söyleşiler, müzik eşliğinde sunulan yiyecek ve içecek ikramlarıyla kampüse şenlik havası getirdi. Şenlikte stant açan işletmeler arasında Kimbo Kahve, Pınar Süt, White Uniform, C2M, Veggy, Ekol Food, Koza Gıda, Öztiryakiler, Güllüoğlu Baklavaları, Snerji, Harmony Green Village, BEcs Macaron, Bigchefs, Andros Meyve Püreleri, Aplus Acıbadem, Barry Callebaut, Lipton, MEK Gıda, Indomie ve Pastavilla yer aldı. Şenlikte, gastronomi sektöründeki başarı hikayeleri, yapay zeka kullanımı, güncel yatırım trendi kahve ve fırın işletmeleri, yenilikçi teknolojiler, sektörün büyüme eğilimleri, ikonik restoranlar ve restoran sıralamaları değerlendirildi.
 
İki oturumdan oluşan şenliğin ilk oturumunda Karaköy Güllüoğlu Baklavaları’ndan Nadir Güllüoğlu, Öztiryakiler’den Hasan Fehmi Peker, Koza Gıda’dan Osman Sekban ve Ekol Food’tan Önder Bilen başarı hikayelerini paylaştı. Şenliğin ikinci oturumunda Sheraton İstanbul Levent’ten Şef Muhittin Fidan, Rönesans Polat İstanbul’dan Şef Arif Madakbaş, Hilton Otel’den Şef Gökhan Özcan, Raffles Otel’den Şef Okan Aydemir, Swiss Otel’den Şef Soner Kesgin, Marriott Marmara Sea Otel’den Şef Mehmet Faruk Yardımcı, Big Chef’ten Şef Şenol Demirtaş ve Harmony Green Village’dan Şef Emre Karakafa sektörel deneyimlerini anlattı. Oturumlar sonrası DJ ve bando eşliğinde öğrenciler eğlenerek standlarda tadım yapma fırsatına da sahip oldular. 

Hem sektörel hem de akademik deneyimi bir araya getirmeyi amaçlayan şenlikte öğrenciler, sektörün önde gelen şefleri ve firmalarıyla buluşarak kariyer planlamasına yönelik fikir alışverişinde bulunma fırsatı elde etti. Ayrıca, firmalarla görüşmeler yaparak staj ve iş imkânları hakkında bilgi aldılar. İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli, İGÜ’nün gastronomi bölümlerine verdiği önemi vurgulayarak şenliğin, gastronomi alanında kendini geliştirmek isteyen gençlere de fayda sağlayacağını belirtti. Şenliğe katılan öğrenciler, kendini keşfetme ve sektör öncüleriyle tanışma imkânı buldu. Gastronomi şenliği katılımcı konuşmacılara ve firmalara plaket takdimleri sonrası son buldu. 

Şenliğin düzenlenme komitesinde yer alan tüm hocalarımıza öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.