Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları







Uluslararası Kalite Onaylı

 Müfredat


Yıl 1
Yarıyıl 1
Kod Ders Adı T U L K AKTS
YDL101 YABANCI DİL I (İNG.) 3 0 0 3 3
TRD101 TÜRK DİLİ I 2 0 0 2 2
GSM157 PİŞİRME TEKNİKLERİ 2 0 0 2 4
GSM155 MUTFAK TERMİNOLOJİSİ 3 0 0 3 5
GSM153 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ I 0 4 0 2 6
GSM151 GASTRONOMİYE GİRİŞ 3 0 0 3 6
EKF199 EKONOMİNİN TEMELLERİ 3 0 0 3 4
T:Teorik, U:Uygulama, L:Laboratuvar,K:Kredi 18 30
Yıl 1
Yarıyıl 2
Kod Ders Adı T U L K AKTS
YDL102 YABANCI DİL II (İNG.) 3 0 0 3 3
TRD102 TÜRK DİLİ II 2 0 0 2 2
SOS118 FELSEFEYE GİRİŞ 3 0 0 3 4
SOS116 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 3 0 0 3 4
MIY325 İŞLETMEYE GİRİŞ 3 0 0 3 5
GSM154 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ II 0 4 0 2 6
GSM152 BESLENMENİN TEMELLERİ 3 0 0 3 6
T:Teorik, U:Uygulama, L:Laboratuvar,K:Kredi 19 30
Yıl 2
Yarıyıl 3
Kod Ders Adı T U L K AKTS
ISL221 AKADEMİK BAŞARI VE SOSYAL YAŞAM BECERİLERİ 2 0 0 2 4
GSM257 YİYECEK İÇECEK SERVİS TEKNİKLERİ 3 0 0 3 6
GSM255 MENÜ PLANLAMA VE MALİYET KONTROLÜ 3 0 0 3 6
GSM253 TÜRK MUTFAĞI VE UYGULAMALARI I 0 4 0 2 6
GSM251 GIDA HİJYENİ VE GÜVENLİĞİ 3 0 0 3 6
ATA201 ATATÜRK İLK. VE İNK. TARİHİ I 2 0 0 2 2
T:Teorik, U:Uygulama, L:Laboratuvar,K:Kredi 15 30
Yıl 2
Yarıyıl 4
Kod Ders Adı T U L K AKTS
GSM258 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETME YÖNETİMİ 3 0 0 3 6
GSM256 GIDA TASARIMI VE DUYUSAL ANALİZ 3 0 0 3 6
GSM254 TÜRK MUTFAĞI VE UYGULAMALARI II 0 4 0 2 6
GSM252 MUTFAK AKIMLARI 3 0 0 3 6
EKF218 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE GİRİŞ 2 0 0 2 4
ATA202 ATATÜRK İLK. VE İNK. TARİHİ II 2 0 0 2 2
T:Teorik, U:Uygulama, L:Laboratuvar,K:Kredi 15 30
Yıl 3
Yarıyıl 5
Kod Ders Adı T U L K AKTS
GSM353 DÜNYA MUTFAĞI VE UYGULAMALARI I 0 4 0 2 7
GSM351 YAZ STAJI I 0 0 0 0 8
- BÖLÜM SEÇMELİ 3 0 0 3 5
- BÖLÜM SEÇMELİ 3 0 0 3 5
- SERBEST SEÇMELİ 3 0 0 3 5
T:Teorik, U:Uygulama, L:Laboratuvar,K:Kredi 11 30
Yıl 3
Yarıyıl 6
Kod Ders Adı T U L K AKTS
GSM354 DÜNYA MUTFAĞI VE UYGULAMALARI II 0 4 0 2 7
GSM352 YAZ STAJI II 0 0 0 0 8
- BÖLÜM SEÇMELİ 3 0 0 3 5
- BÖLÜM SEÇMELİ 3 0 0 3 5
- SERBEST SEÇMELİ 3 0 0 3 5
T:Teorik, U:Uygulama, L:Laboratuvar,K:Kredi 11 30
Yıl 4
Yarıyıl 7
Kod Ders Adı T U L K AKTS
GSM453 PASTACILIK TEKNİKLERİ 0 4 0 2 8
GSM451 YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI 0 4 0 2 7
- BÖLÜM SEÇMELİ 3 0 0 3 5
- SERBEST SEÇMELİ 3 0 0 3 5
- SERBEST SEÇMELİ 3 0 0 3 5
T:Teorik, U:Uygulama, L:Laboratuvar,K:Kredi 13 30
Yıl 4
Yarıyıl 8
Kod Ders Adı T U L K AKTS
GSM454 BİTİRME PROJESİ 0 2 0 1 7
GSM452 MUTFAKTA YENİLİK VE DİJİTAL GASTRONOMİ 3 0 0 3 8
- BÖLÜM SEÇMELİ 3 0 0 3 5
- SERBEST SEÇMELİ 3 0 0 3 5
- SERBEST SEÇMELİ 3 0 0 3 5
T:Teorik, U:Uygulama, L:Laboratuvar,K:Kredi 13 30