Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Pazardan Üretime: Gıda Sektöründe Yeni Perspektifler Konferansı Gerçekleştirildi


Öğrenci Topluluğu ve İGÜ ICUAM işbirliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Öğrencilerine Yönelik Konferans Gerçekleştirildi.


24 Aralık 2024 tarihinde İGÜ Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda gerçekleştirilen “Pazardan Üretime: Gıda Sektöründe Yeni Perspektifler” konferansı Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kamil Kaya’nın açılış konuşmasıyla başladı. Açılışın ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu’nun moderatörlüğünde ilk panel düzenlendi. Panelde, TABADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, gıda sektörünün geçmişten günümüze gelişimini ve gelecekteki olasılıklarını etkileyici bir sunumla aktardı. Moderatör Sn. Tatlısu’nun yönelttiği sorularla ilerleyen oturumda, öğrenciler sektöre dair güncel bilgiler edindi. Konferansın ikinci panelinde, Doç. Dr. Yağmur Erim Köse, “Günümüz ve Gelecek Gıda Pazarının Fonksiyonel Gıdaya Bakışı” başlıklı sunumuyla fonksiyonel gıda pazarının güncel durumu ve geleceği hakkında değerli bilgiler paylaştı. Üçüncü panelde ise Mustafa Nevzat Hoşgör, “Laboratuvar ve Analiz Yöntemleri” başlıklı sunumunda yenilikçi analiz yöntemlerini öğrencilere detaylı şekilde anlattı. Her sunum sonrası öğrencilerin soruları yanıtlanarak etkinliğin daha interaktif ve verimli geçmesi sağlandı. Konferans süresince, gıda ve gastronomi sektörlerine ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı. Öğrenciler, fonksiyonel gıda pazarına yönelik güncel ve gelecekteki bakış açılarını, sektördeki teknolojik gelişmeleri, yenilikçi gıda analiz yöntemlerini ve uzmanların sektöre dair öngörü ile önerilerini öğrenme fırsatı buldu. Etkinliğin sonunda, katkılarından dolayı konuşmacılara Bölüm Başkanı ve etkinlik moderatörü Sn. Tatlısu tarafından plaketler takdim edildi. 

 Galeri