Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık







 Aday Öğrenci





Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, günümüzün hızla değişen iletişim ortamında kurumların etkili bir şekilde iletişim kurabilmesi için hayati öneme sahiptir.
 
Yeni iletişim teknolojilerinin gelişimiyle birlikte, kurumların başarılı olabilmeleri için bu teknolojilere uyum sağlamaları beklenmektedir. Bölümümüz ise teori ve pratik arasında sağladığı uyumla öne çıkar. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında sağlanan teorik bilgi, pratik uygulamalarla birleşerek öğrencilerimizin çağın gereksinimlerine uyum sağlayan, dinamik ve başarılı iletişim uzmanları ve reklamcılar olmalarını sağlar. Bu yaklaşım ile iletişimin gücünü kullanarak fark yaratmayı öğreneceksiniz. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, stratejik iletişim becerilerinizi geliştirirken yaratıcı çözümlerle marka yönetimi konusunda uzmanlaşmanızı sağlar.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Tanıtım Broşürü  için tıklayınız.

İstanbul Gelişim Üniversitesi aday öğrenci sayfasına ulaşmak için tıklayınız.


Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünün amacı nedir?
Uluslararasılaşma hedefine yönelik eğitimin verildiği Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün temel amacı, kuramsal bilgi ile uygulamayı entegre edebilen, sosyal sorumluluk bilincine sahip, evrensel etik değerlere saygılı ve bu etik değerler doğrultusunda yaratıcı organizasyonlar ortaya koyabilen, yeni medya kullanımına hakim ve günümüz teknolojisini mesleğine yansıtabilen profesyonel Halkla İlişkiler ve Reklam uzmanları yetiştirmektir.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunları hangi kariyer olanaklarına sahiptir?
Halkla İlişkiler ve Reklam mesleğinin doğası gereği, tüm kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından ihtiyaç dahilinde olduğu düşünülürse, kariyer olanaklarının sektörel bazda ne kadar geniş olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu bağlamda içinde bulunduğumuz küresel dünyada mesleğin gereksinimi gittikçe artmakta ve önemi günden güne ortaya çıkmaktadır.
Bölüm mezunlarımız; reklam ve halkla ilişkiler ajansları, medya ve iletişim şirketleri, kamu kuruluşları, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları, gazeteler, televizyon kanalları, radyo istasyonları gibi çeşitli sektörlerde çalışabilirler.
Bölümde staj yapma imkanı var mı? Staj olanakları nelerdir?
Evet. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nde stajlar ikinci yarıyıldan sonraki yaz aylarında toplam 30 iş günü olarak yapılır. Kayıtlı oldukları derslere devam zorunluluğu olmayan normal öğretim öğrencileri stajlarını eğitim-öğretim yarıyılları içinde de yapabilirler. Öğrencilerimiz, staj süreci boyunca koordinatör öğretim elemanı tarafından denetlenmektedir.
Mezun olduktan sonra hangi sektörlerde çalışabilirim?
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü mezunları, geniş bir iş alanında kariyer yapabilirler. Örneğin, kamu sektöründe devlet kurumları, belediyeler veya kamu hizmeti sağlayıcıları gibi yerlerde çalışabilirler. Özel sektörde ise reklam ajansları, medya kuruluşları, büyük şirketlerin iletişim departmanları veya pazarlama departmanlarında görev alabilirler. Ayrıca, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve danışmanlık firmaları da kariyerlerini şekillendirebilecekleri diğer sektörler arasındadır.
Bölümünüzde hangi tür projeler ve pratik uygulamalar yapılıyor?
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, çeşitli projeler ve pratik uygulamalarla teorik bilgilerini pekiştirme fırsatı bulmaktadır. Öğrenciler, bölümde gerçekleştirilen proje tabanlı derslerde veya özel atölye çalışmalarında çeşitli iletişim stratejilerini uygulamaya dökebilirler.
Öğrencilerimiz çeşitli atölyelerde becerilerini geliştirme, festivallerde eğlenerek öğrenme, sosyal sorumluluk projelerinde farkındalık yaratma ve unutulmaz etkinliklere katılma fırsatı bulmakta, yarışmalarda kendini gösterme şansı yakalamaktadır. Faaliyetlerimiz ile aynı zamanda iş birliği yapma ve ekip becerisini geliştirmekte ve kariyer fırsatları sunmaktadır.
Erasmus ile yurtdışında eğitim alabilir miyim?
Evet. Bölümümüzün yurt dışında çeşitli üniversiteler ile anlaşması bulunmaktadır. Her akademik yıl için başvuru şartlarında farklılıklar olabilmektedir. Bu nedenle güncel şartlar, ilgili akademik yıl için duyurulan ilan metninde belirtilmektedir. Bununla birlikte genel esaslar aşağıdadır:
Öğrencinin programa katılacağı dönemde en azından ikinci sınıf olması & mezuniyet öncesi en az 30 ECTS değerinde denkliği yapılabilecek dersin bulunması,
Genel not ortalaması (GNO)'nın Önlisans/Lisans seviyesinde en az 2.20/4.00, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde ise en az 2,50/4.00 olması.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde öğrencilerin teorik bilgileri pratik uygulamaya dökebilecekleri atölyeler bulunmakta mıdır?
Üniversitemiz Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, modern ve öğrenci odaklı bir fiziksel eğitim ortamına sahiptir. Bölümümüzün bulunduğu kampüs, çağdaş sınıf ve laboratuvar olanakları sunar. Öğrencilerimiz, interaktif dersliklerde güncel teknolojilerle desteklenmiş eğitim alırken, özel olarak tasarlanmış atölye ve çalışma alanlarında pratik becerilerini geliştirme imkanı bulurlar. Bu çalışma alanları; tasarım Atölyesi, çizim atölyeleri, bilgisayar laboratuvarları (8 Laboratuvar), yenilikçi stüdyo, temel sanat atölyesi, uygulamalı iletişim atölyesi, baskı atölyesi, plato - RTV Stüdyosu klavye Spss bilgisayar laboratuvarı, atölye çalışmaları salonu şeklindedir.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde ÇAP (çift anadal) imkânı mevcut mudur?
İstanbul Gelişim Üniversitesi çift ana dal programını öğrencilerine ücretsiz olarak sunmuştur. Ana dal programındaki genel not ortalamaları 4.00 üzerinden 2.72 olan ve bulunmuş olduğu lisans/ön lisans programında %20’lik başarı dilimine giren öğrenciler ücretsiz olarak ikinci ana dal diploma programına başlayabilir. Çift ana dal programını başarı ile bitirip iki lisans derecesine hak kazanmış olan öğrencilere iki lisans diploması verilir.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’ne kimler başvurmalı?
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'ne başvurmak isteyen adaylar genellikle şu özelliklere sahip olmalıdır: sosyal sorumluluk bilincine sahip olmaları, evrensel etik değerlere saygılı olmaları, yeni medya kullanımına hakim olmaları, düşünen ve analitik bir yaklaşıma sahip olmaları, araştırmacı kimlikleri bulunmaları, güncel trendleri takip etmeye istekli olmaları, iletişim becerilerini geliştirmeye hevesli olmaları, dijital medya konularına ilgi duymaları, yenilikçi fikirler üretebilmeleri ve bu sektörde kariyer yapma planları olmaları. Ancak, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanına ilgi duyan ve bu niteliklere sahip herkes başvurabilir.