Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı








 “Lise Kış Akademisi 2024” Gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) tarafından her yıl kış aylarında düzenlenen Lise Kış Akademisi, bu sene beşinci kez öğrencilerle buluştu. Akademi sayesinde lise öğrencileri, üniversite ortamında hem uygulamalı hem de yüz yüze eğitimler aldı. Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak Lise Kış Akademisinde, akademisyenlerimiz ile birlikte birbirinden farklı atölyelerle yer aldık. Bu sayede, öğrencilerin kişisel gelişim ve mesleki ilgi alanlarına yönelik farkındalık yaratarak, gelişimlerine katkı sağlandı ve kariyer planlarına destek verildi.


Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak akademisyenlerimizin yer aldığı atölyeler; 

Lise kış akademisi kapsamında düzenlenen "Makarna Atölyesi", öğrencilere makarna yapımının incelikleri hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı sundu!

Atölye, Öğr. Gör. Kemal Şahanlık tarafından gerçekleştirildi. “Makarna Atölyesi” eğitimi, öğrencilere mutfakta becerilerini geliştirme ve eğlenceli bir ortamda yeni şeyler öğrenme imkanı sağladı. Atölyede öncelikle öğrencilere makarna çeşitleri ve yapım teknikleri hakkında bilgi verildi. Ardından öğrenciler makarna açma, şekillendirme ve soslarla sunum aşamalarında uygulamalı eğitim aldı.

Lise kış akademisi kapsamında düzenlenen "Yaratıcı Fotoğraf Çekim Teknikleri Atölyesi” öğrencilere görsel sanatların büyülü dünyasını inceleme fırsatı sundu!

Atölye, Dr. Öğr. Üyesi Adem Ayten tarafından gerçekleştirildi. Atölye kapsamında öğrenciler, çeşitli fotoğraf çekim uygulamaları hakkında önemli bilgiler edindiler. Atölyede dijital fotoğraf makinesi kullanımı, farklı lens seçenekleri, aydınlatma türleri, pozlama, derinlik alanı gibi temel kavramlar anlatıldı. Ardından öğrenciler uygulamalı olarak fotoğraf çekme fırsatı yakaladı.

Lise kış akademisi kapsamında düzenlenen "Yönetim Bilişim Sistemleri Atölyesi" öğrencilere bilgi teknolojileri ve temel yazılım teknolojileriyle ilgili temel bilgileri edinme fırsatı sundu!

Atölye, Dr. Öğr. Üyesi Hande Ayhan Gökcek ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Esad Yurtsever tarafından gerçekleştirildi. Atölye kapsamında öğrenciler, veritabanı yönetimi, ağ güvenliği, yazılım geliştirme süreçleri gibi konularda temel bilgiler edindiler. Atölyede veritabanı tasarımı, web tasarımı, sorgulama dilleri, bilgi güvenliği gibi konuların yönetim bilişim sistemleri için rolüne değinildi.

Lise kış akademisi kapsamında düzenlenen "E-Ticarete Giriş Atölyesi", öğrencilere e-ticaret ve uygulamaları üzerine detaylı bilgi edinme fırsatı sundu!

Atölye, Doç. Dr. Mustafa Çanakçıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Türker tarafından gerçekleştirildi. Atölyede öğrenciler e-ticaretin gelişim süreci ve web tasarımının temelleri hakkında temel bilgiler edindiler. Oturumda öncelikle e-ticaretin gelişim süreci, fırsatlarını ve tehditleri hakkında bilgi verildi. Ardından web tasarımının temel prensipleri ve kullanıcı deneyiminin önemi anlatılırken örnek web siteleri de incelendi.

Lise kış akademisi kapsamında düzenlenen "Havacılık Atölyesi", öğrencilere havacılığın temel prensipleri üzerine bilgi edinme fırsatı sundu!

Atölye, Dr.Öğr.Üyesi Rıza Haluk Kul tarafından, 12.00-14.00 saatleri arasında Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ateş tarafından iki oturum olarak gerçekleştirildi. Atölye kapsamında öğrenciler uçakların tasarımından bakımına kadar geniş bir yelpazede bilgiler edinme fırsatı sağladılar. Atölyede uçak bakımı ve tasarımı, motor sistemleri, uçuş kontrolü ve bakım konuları hakkında öğrencilere temel bilgiler sunuldu.