Birincioğlu ve Baloğlu’nun çalışması Hollywood sinemasında kimlik ve göçmenlik temsillerini ekonomik, politik ve kültürel teorilerden hareketle analiz eden makalelerden oluşuyor. Hollywood sinemasında göçmen hikayelerinin çok kültürlü bir sinema dili oluşturup oluşturmadığı sorusundan hareketle ortaya çıkan bu çalışma, göçler ve göçmenlik, ülkeler ve kimlikler arası sınırların silikleşmesi olgularının küreselleşme sürecinde kazandığı yeni anlamları Hollywood sinemasındaki filmlerden örneklerle inceliyor.
Kimlik ve göçmenlik kavramlarını kültürlerötesilik, kültürlerarasılık ve çok kültürlülük tartışmalarından hareketle açıklamayı amaçlayan bu çalışma, özellikle sinema çalışmalarındaki ampirik çalışma eksikliğini kapatmak için önemli bir adım atıyor.
Hollywood sinemasının farklı kültürleri, kültürlerarası çeşitliliği ve bu deneyimi nasıl temsil ettiği sorusunu merkeze alan, 7 araştırmacının katkı sağladığı ve toplamda 3 ana bölümün bulunduğu bu çalışma sinemanın farklı kültürleri görme biçimlerini nasıl oluşturduğunu ve bu görme mekanizmalarının ne gibi dışlama pratiklerini içinde barındırdığını çok boyutlu bir bakış açısıyla ele alıyor.
Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu’nun “Transnational Images in Inarritu Cinema”, Dr. Uğur Baloğlu’nun da “New Heroes in Transnational Hollywood: An Attempt to Transculturality in Marvel Cinematic Universe” başlıklı makalesiyle katkıda bulunduğu bu kitap çalışması, farklı coğrafyalardaki yaşamlara odaklanan filmler aracılığıyla etnik kimlikler, ırksal çeşitlilik, yerel kültürler, göçmenlik ve asimilasyon olgularının Batı merkezli bir bakış açısıyla nasıl temsil edildiğini sorunsallaştırıyor.
Dünyanın farklı coğrafyalarında göçlerin yaşandığı ve göçmen karşıtlığının oldukça yaygınlaştığı bir çağda “Transcultural Images Debates on Migration, Identity and Finance in Transnational Hollywood Cinema" başlıklı bu çalışma, sinema temsilleri aracılığıyla toplumsal hoşgörüsüzlüğün ve ötekileştirme mekanizmalarının nasıl işlediğine yönelik kazandırdığı öngörülerle ilgili konuları eleştirel bir yaklaşımla değerlendiriyor.
Kitaba erişmek için
tıklayınız. Enable GingerCannot connect to Ginger Check your internet connection
or reload the browserDisable in this text fieldRephraseRephrase current sentenceEdit in Ginger