Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Yeni Medya ve İletişim







 Aday Öğrenci




Yeni Medya ve İletişim Bölümü, geleneksel ve dijital medya yayıncılığına dair bilgi ve becerileri teori ve uygulama alanlarında öğrencilere kazandırmayı hedefler. Bu amaçla geleneksel ve dijital medya sektöründe önemli olan sosyal medya uygulamaları, dijital hesap yönetimi, içerik üretimi, sosyal medya ve ölçümleme, temel yapay zekâ uygulamaları, dijital yayıncılık, radyo ve televizyon yayıncılığı, kamera ve fotoğraf teknikleri, editörlük, görüntülü ve masaüstü içerikler, internet haberciliği, kurgu ve video tekniklerini içeren teori ve uygulama dersleri ile bu beceriler öğrencilere kazandırılır. Müfredatta yer alan seçmeli dersler ile öğrencilerin uzmanlaşmak istediği medya koluyla ilgili daha yoğun bilgileri elde etmesi sağlanmaktadır. Bölüm müfredatında yer alan zorunlu staj uygulaması ile öğrencilerin sektörle işbirliğinin sağlanmasının önü açılmaktadır. Tüm bu çıktılar neticesinde Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde eğitim öğretim faaliyetini tamamlayan öğrenciler alan yetkinliği ve tam donanımla meslek hayatlarına giriş yapabilmektedir.


Yeni Medya ve İletişim Bölümü Broşürü için tıklayınız 


İstanbul Gelişim Üniversitesi Aday Öğrenci sayfasına erişmek için tıklayınız.

Sıkça Sorulan Sorular 

1. Bu bölümde hangi konular öğretilir?


Sosyal medya uzmanlığı, dijital ve sosyal medya için içerik üretimi, temel yapay zeka uygulamaları, editörlük, muhabirlik, kamera ve fotoğraf çekim teknikleri, internet haberciliği, görsel tasarım, kurgu teknikleri, dijital yayıncılık vb. konular öğretilmektedir. 

2.Mezunlar hangi alanlarda çalışabilir ve iş olanakları nelerdir?

Sosyal medya ve reklam ajansları, dijital platformlar, içerik üretim platformları, internet siteleri, gazete, dergi, televizyon kuruluşları, radyolar, kamu ve özel sektördeki kurumsal iletişim ve basın halkla ilişkiler departmanlarında çalışabilmektedir. 

3.Staj imkanı var mı?

Bölümde 30 günlük zorunlu yaz stajı uygulaması bulunmaktadır. 

4.Bölüm uygulama alanları nelerdir?

Bölümde televizyon stüdyosu ve dijital iletişim uygulama atölyesi bulunmaktadır. Müfredatta yer alan uygulama dersleri ile öğrenciler; masaüstü yayıncılık, e-yayıncılık, kamera sistemleri, ses uygulamaları, ışık teknikleri, montaj ve kurgu, yapay zeka uygulamaları ve veri analizi gibi çeşitli teknik donanımları kullanma fırsatı bulabilmektedir.

5.Yurt dışı eğitim olanakları nelerdir?

Bölüm Erasmus + değişim programı ile anlaşmalı üniversitelerde gerekli şartları sağlayan öğrencilerimiz yurt dışında eğitim alma ve staj yapma fırsatı bulabilmektedir.