Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
1. Bu bölümde hangi konular öğretilir?
Bu bölümde öğrencilere sosyal medya uzmanlığı, dijital ve sosyal medya için içerik üretimi, temel yapay zeka teknikleri, editörlük, muhabirlik, kamera ve fotoğrafçılık, internet haberciliği, görsel tasarım, kurgu teknikleri, dijital yayıncılık vb. konular öğretilir.
2. Mezunlar hangi alanlarda çalışabilir?
Mezunlar sosyal medya ve reklam ajansları, dijital platformlar, içerik üretim platformları, internet siteleri, gazeteleri dergiler, televizyon kuruluşları, radyolar, kamu ve özel sektördeki kurumsal iletişim departmanları, basın ve halkla ilişkiler müdürlükleri ile yayınevleri gibi kuruluşlarda çalışabilmektedir.
3. Staj imkânları var mı?
Bölümde 30 günlük zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır.
4. Eğitim süresi ne kadardır?
Bölümğn lisans eğitimi süresi 4 yıldır. Bu süre içerisinde öğrencilere hem teorik hem de pratik eğitim verilir.
5. Bölümde hangi teknik donanımlar kullanılmaktadır?
Bölümümüz Televizyon Stüdyosu ve Dijital İletişim Atölyesi olmak üzere fakrlı uygulama alanlarına sahiptir. Müfredatta yer alan uygulama dersleri ile öğrenciler; masaüstü yayıncılık, e-yayıncılık, kamera sistemleri, ses uygulamaları, ışık teknikleri, montaj ve kurgu, yapay zeka uygulamaları ve veri analizi gibi çeşitli teknik donanımları kullanma fırsatı bulabilmektedir.
6. Yurt dışı eğitim olanakları var mı?
Bölüm, Erasmus+ ve diğer değişim programları aracılığıyla öğrencilere yurt dışında eğitim alma ve staj yapma fırsatları sunmaktadır. Bu programlar sayesinde öğrenciler, uluslararası deneyim kazanarak kariyerlerine avantajlı bir başlangıç yapabilirler.
7. Akademik kadro kimlerden oluşuyor?
Akademik kadromuz,farklı alanlarda uzman akademisyenler ve medya profesyonellerinden oluşmaktadır.
8. Mezuniyet sonrası iş bulma oranı nedir?
Mezunlarımızın büyük bir kısmı medya sektöründe hızla iş bulabilmektedir. Ayrıca, bölümümüzde sağlanan staj ve sektörel işbirlikleri sayesinde öğrenciler, mezuniyet sonrası iş bulma konusunda avantajlı konumdadırlar.