Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Arş. Gör. İslam Mayda HAVELSAN Hackathon'da zirvede!

HAVELSAN tarafından 23-26 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenen "HAVELSAN Ekspres Hackathon" yarışmasında, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümümüzden Araştırma Görevlisi İslam Mayda ve takım arkadaşları birincilik ödülünü almaya hak kazandılar.
TCDD Ankara Garı'ndan başlayan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yola çıkan yarışmacılar, Elazığ'da mola verdikten sonra Bitlis'e doğru devam ettiler. Yarışma süresince trende kendi kompartmanlarında projelerini geliştirdiler.

Yarışmacılar,  12 farklı kategoride 21091 haber metnini içeren bir veri kümesi kullanılarak bir yapay zeka modeliyle metin sınıflandırması yaptıktan sonra, Wikipedia'dan elde edilen 8120 Türkçe web sayfasıyla, kullanıcı sorgularına Python ve BERT modeli kullanarak uygun sonuçları verecek bir anlamsal arama modeli geliştirdi.

Yarışma, Bitlis’in Ahlat ilçesinde sona erdi ve Arş. Gör. hocamız İslam Mayda ile takım arkadaşı Yusuf Uğurlu, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu'ndan birincilik ödülünü aldılar.