Bankacılık ve Sigortacılık Öğrenci Sempozyumu Gerçekleşti

Ülkemizdeki lisans öğrencilerinin akademik çalışmalara katılarak bankacılık ve sigortacılık literatürüne katkı sağlaması amacıyla düzenlenen Bankacılık ve Sigortacılık Öğrenci Sempozyumu ikinci kez 8 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi.
Online ve yüzyüze katılım imkanı bulunan sempozyum ile lisans öğrencilerinin öğrenme sürecinde aktif olarak yer alması ve nitelikli eğitimin sürdürülebilirliğine katkı sağlanmıştır. Sempozyumda yer alan bildirilerin tümü Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL, Dr. Öğr. Üyesi Hakan ÖZCAN ve Doç. Dr. Mete BUMİN tarafından değerlendirilmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL, Dr. Öğr. Üyesi Hakan ÖZCAN ve Doç. Dr. Mete BUMİN tarafından moderatörlükleri yapılan oturumların ardından en iyi üç bildirinin sahipleri açıklanmıştır. Bildiri sahiplerinin tümü katılım belgelerini moderatörlerinden oturum sonlarında katılım belgelerini almışlardır. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil KAYA tarafından En İyi Bildiri Ödülü "Sigorta Şirketlerinde Karlılık ile Likidite İlişkisi:BIST Hayat Dışı Sigorta Şirketleri Örneği"; isimli bildirisiyle Meral APAK’a verilmiştir.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR tarafından En İyi İkinci Bildiri ödülü "Covid19 Pandemi Döneminin Türkiye Bankacılık Sektörünün Kârlılığına Etkileri: Borsa İstanbul Üzerine Bir Uygulama"; isimli bildirisiyle İrem KARAHAN’a verilmiştir.

En İyi Üçüncü Bildiri ödülü hakem değerlendirmeleri sonucunda iki katılımcıya layık görülmüştür. Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ERTUĞRUL tarafından En İyi Üçüncü Bildiri ödülü “VIX Korku Endeksi’nin BIST Banka ve BIST Sigorta Endeksleri Üzerindeki Etkisi” bildirisiyle Nisa ALPARSLAN ve “BIST 100 Endeksi İle Kripto Varlık Bitcoin Arasındaki Granger Nedensellik Analizi İlişkisi” bildirisiyle Beyza ERGÜNÖZ’e verilmiştir.