Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Bölümümüz ICASTIS24'te temsil edildi!

Bölümümüz akademik personellerinden Dr. Öğr. Üyesi Ulvican Yazar, Dr. Öğr. Üyesi Zahra Talebi ve Arş. Gör. Niger Hacı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenen II. Uluslararası Akademik Çeviribilim Çalışmaları Kongresi'ne (ICASTIS) bildirileriyle katkı sundular.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından ve 30 Eylül - 2 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen II. Uluslararası Akademik Çeviribilim Kongresi'ne bölümümüz akademik personelleri toplamda üç bildiriyle katkı sundular. Hocalarımızın sunduğu bildiriler aşağıdaki gibidir:

Dr. Öğr. Üyesi Ulvican Yazar & Dr. Öğr. Üyesi Görsev Bafralı: "Çeviri teknolojilerinin toplumsal tesirlerinin Pierre Bourdieu'nun sosyolojik teorileri merceğinden incelenmesi"

Dr. Öğr. Üyesi Zahra Talebi: "Cultural nuances in literary translation: Case studies from multilingual authors"

Arş. Gör. Niger Hacı: "Çeviride toplumsal cinsiyete duyarlı dil kullanımının izdüşümü"

Bölümümüz akademik personellerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.