Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr


 Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından, lise öğrencilerine yönelik Kış Atölyesi düzenlendi

Kış Atölyesi etkinliği kapsamında 4 Şubat 2022 tarihinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü çeşitli okullardan gelen lise öğrencileri ile atölye etkinliği gerçekleştirdi.

İki grup halinde düzenlenen atölyelerden ilki saat 10.00’da gerçekleştirilen, ikincisi ise 14:00'da başladı. Mutfağa ve gastronomiye karşı ilgi duyan öğrencilerin katıldığı atölyenin konusu makarnaydı.

Eğitimler ilk olarak makarna hakkındaki teorik bilgilendirme sunumu ile başladı. Teorik eğitimin ardından uygulamalı olarak deneyimleme fırsatına sahip olan misafir öğrenciler, mutfak sorumlusu Kemal Şahanlık ve Şef Erkan Kıyıcıoğlu tarafından kapsamlı bir eğitime tabi tutuldu. Misafir öğrencilere verilen uygulamalı eğitim, makarna hamurunun hazırlanması ve şekillendirilmesi ile başladıktan sonra hazırlanan makarna hamurları pişirilerek uygun eşlikçilerle birlikte servis edildi. 

 


Haberler

Tüm Haberler