Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İGÜ, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nda yükselişte!

“Araştırma Üniversitesi” vizyonuyla ilerleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nda 2024 yılında 2249’uncu sırada listelenerek geçen yıla göre 293 basamak yükseldi. Son üç yıl içindeki yükselişini sürdürmeye devam eden İGÜ, Türk üniversiteleri arasında ise 10 basamak atlayarak, 58’inci sırada yer aldı.
Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları; her yıl iki kez, altı ayda bir Ocak ve Temmuz aylarında tüm üniversiteleri değerlendiren bağımsız, nesnel ve açık bilimsel bir çalışma sunan Yüksek Öğretim Kurumları’nın en bilinen akademik sıralamalarındandır. Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları’nın asıl amacı; üniversiteler tarafından üretilen bilimsel ve kültürel bilginin tüm topluma aktarımını önemli ölçüde artırmak için “Açık Erişim” girişimlerini destekleyerek akademik web varlığını teşvik etmektir.
Çeşitli ve dinamik bir ekonomi ile genç ve büyüyen bir nüfus gibi ortak özelliklere sahip olan Kolombiya, Endonezya, Vietnam, Mısır, Türkiye ve Güney Afrika gibi ülkeleri kapsayan CIVETS sıralamasında ise İGÜ, 140’ıncı oldu.

Detaylı bilgi için tıklayınız.