Kazakistan ile İlk Öğrenci Değişim Hareketliliği Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Muhtar Avezov Güney Kazakistan Üniversitesi arasında imzalanan protokol ve işbirliği anlaşması kapsamında Muhtar Avezov Güney Kazakistan Üniversitesi Doktora öğrencileri Almagul UTEPOVA ve Ainur UALİKHANOVA Sosyoloji alanında araştırma ve inceleme yapmak üzere üniversitemize geldi.
Adı geçen öğrenciler, ikinci danışmanlığını yapan Üniversitemiz Sosyoloji Bölümü/Anabilim Dalı Başkanı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Kamil KAYA’nın rehberliğinde; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Bahri ŞAHİN’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Rektör Bahri ŞAHİN iki üniversite arasında imzalanan protokol ve işbirliği kapsamında gerçekleşen ilk uygulamanın son derece önemli olduğunu ve bunun geliştirilmesinin destekleneceğini belirterek misafir öğrencilere Plaket ve hediye takdim etti.

Almagul UTEPOVA ve Ainur UALİKHANOVA ayrıca, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Sayın Prof. Dr. İzzet GÜMÜŞ’ü, Uluslararası Öğrenci Ofisi Erasmus Koordinatörü Sayın Alisa USUBOVA’yı ve Kütüphane Müdürümüz Sayın Şenol ARMAĞAN’ı da makamlarında ziyaret etti. Üniversitemizi ziyaretten son derece memnun olduklarını ve kendilerine her türlü desteğin verildiğini belirten misafir öğrenciler, son olarak Sosyoloji bölümünü de ziyaret ederek öğretim elemanlarıyla görüş alışverişinde bulundu.