Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

UBF Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Oryantasyon Etkinliğini Gerçekleştirdi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mütercim ve Tercümanlık bölümü 2024-2025 eğitim öğretim güz dönemi oryantasyon etkinliğini 30 Eylül 2024 tarihinde 202 (A Blok) numaralı sınıfta gerçekleştirdi.
İGÜ UBF Dekan Yardımcısı ve Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Görsev Bafralı’nın gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, öğrencilerimizi bekleyen Gelişim yolculuğunun detaylarıyla anlatıldığı bir sunum yapıldı. Konuşmada, hem akademik hem de mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak fırsatlar vurgulanırken, çeviri alanının küreselleşen dünyadaki önemine ve özellikle yeni teknolojik gelişmelerle birlikte kazandığı stratejik öneme dikkat çekildi. Dr. Öğr. Üyesi Bafralı, teknolojik yeniliklerle desteklenen çeviri süreçlerinin, sadece dil yetkinliği değil, aynı zamanda kültürler arası iletişimi de güçlendiren bir yapı oluşturduğuna değindi.

Etkinliğin devamında, Arş. Gör. Ensar Macit ve Arş. Gör. Serhat Kahyaoğlu, öğrencilerimize yönelik kapsamlı bir bilgilendirme oturumu düzenledi. Bu oturumda, üniversitemizin not sistemi, sınavların işleyişi, bölüm müfredatının içeriği, devam zorunluluğu gibi temel akademik konuların yanı sıra, öğrencilerimizin kariyer hedeflerine ulaşmalarını destekleyen çift anadal (ÇAP) ve Erasmus programları hakkında da bilgiler verildi. Ayrıca, bölüm etkinliklerinin öğrencilere sağladığı sosyal ve akademik avantajlara değinilerek, katılımın önemi vurgulandı. Öğrencilerimize, bu süreçlerde aktif olmaları gerektiği hatırlatılarak, bölümle ilgili her türlü sorularını danışabilecekleri kaynaklar ve yönlendirme mekanizmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.Oryantasyon etkinliği, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından bitirildi.