Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Fakültesi - ubf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce)








 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Akademik Personellerinden Kongre Katılımı


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından 5–7 Kasım 2025 tarihlerinde Sapanca Yerleşkesinde düzenlenen 4th International Congress of New Generations and New Trends in Tourism kongresine Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim üyeleri çeşitli bildirilerle katıldı.


Kongrede Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu, tat algısının teknoloji ve çoklu duyusal etkileşimlerle dönüşümünü ele alan From Electrodes to Experiences: The Evolution of Taste Perception through GTS and Multisensory Integration başlıklı çalışmasını sundu. Sn. Tatlısu ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Rehab Ahmed Mohamed Elgamil ve Arş. Gör. Berna Tellioğlu ile birlikte hazırlanan Vertical Farming as a Driver for Gastronomy Tourism: Creating Unique Culinary Experiences in Urban Destinations başlıklı ortak bildiriyle de kongrede yer aldı.
 
Doç. Dr. Serdar Egeli,Arş. Gör. Cem Keskin ile hazırladığı Reconstruction of Culinary Identity in Gastronomy Guiding: A Review on Authenticity, Performance, and Cultural Meaning başlıklı bildirisiyle kongrede yer aldı.
 
Gastronomik mirasın önemli bir unsuru olan Tuz Yolları üzerine hazırlanan Salt Routes and Their Role in Gastronomic Tourism: Intersections of History and Culture başlıklı çalışma ise Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Berna Tatlısu, Dr. Öğr. Üyesi Gizem Hülağa Kaderoğlu, Arş. Gör. Berna Tellioğlu ve Arş. Gör. Cem Keskin tarafından sunuldu.
 
Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Çakmak, gastronomi turizminde sürdürülebilir yaklaşımları ele alan The Green Restaurant Effect: Reducing Carbon Footprint and Enhancing Gastronomy Tourism başlıklı bildirisiyle katkıda bulundu. Aynı başlıklı çalışma kongrede Arş. Gör. Berna Tellioğlu tarafından da paylaşıldı.

Bu katılımlar, fakültemizin akademik üretiminin ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlüğünü artırarak bilimsel alandaki konumunu güçlendirmektedir.